Bekendmaking aanvraagtijdvakken ESF+ programma

2 minuten 16-09-2022, laatst bijgewerkt op 16-09-2022 13:54

Aanvraagtijdvak voor de Arbeidsmarktregio’s bekend

Het aanvraagtijdvak voor de Arbeidsmarktregio’s richt zich op de arbeidsmarktgerichte ondersteuning van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Naast alle bekende doelgroepen zoals werkzoekenden vallen ook werkenden en ontheemde Oekraïners onder de doelgroep van deze regeling. Het aanvraagtijdvak loopt van 3 oktober 2022 tot en met 15 december 2022. Voor dit tijdvak wordt een bedrag van €42 miljoen beschikbaar gesteld. Dit geldt voor projecten met een looptijd van 15 maanden.

Aanvraagtijdvak voor het nieuwe onderdeel Voedselhulp

Zoals bekend is Voedselhulp een nieuw onderdeel binnen het ESF+ programma. Er is een eenmalig aanvraagtijdvak opengesteld voor de verstrekking van voedselhulp, materiële hulp en begeleidende maatregelen voor de meest behoeftigen. Het aanvraagtijdvak voor het onderdeel Voedselhulp wordt opengesteld van 3 oktober 2022 tot en met 18 november 2022. Voor dit tijdvak zal een bedrag van €15.8 miljoen beschikbaar worden gesteld, voor een project met een looptijd tot en met uiterlijk 31 december 2027. Zoals te lezen in onze blog ESF+ zet in op voedselhulp in Nederland is te zien dat er één uitvoerende organisatie geselecteerd wordt voor de uitvoer van het onderdeel Voedselhulp.

Aanvraagtijdvak voor Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

Het derde onderdeel waarvan het aanvraagtijdvak bekendgemaakt is, is Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit onderdeel bestaat om mensen in justitiële inrichtingen meer kans te bieden en te ondersteunen om hun positie in de arbeidsmarkt te verbeteren. Het aanvraagtijdvak voor Dienst Justitiële Inrichtingen loopt van 31 oktober 2022 tot en met 25 november 2022. Er wordt een bedrag van €20,7 miljoen beschikbaar gesteld voor een project met een looptijd van 5 jaar.

Volgende week zullen wij meer details over het ESF+ programma publiceren.

Wij helpen u graag bij uw ESF vraagstukken

De Kenniskamers heeft jarenlange ervaring met het aanvragen en verantwoorden van Europese subsidies. Wij laten u graag weten in een persoonlijk gesprek wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen. De ESF-administratie wordt door ons geheel digitaal ingericht tot en met de mogelijkheid om UvB alle controles op afstand te laten plaatsvinden waarbij alle communicatie over de controle op regelniveau wordt vastgelegd.

 

Vragen naar aanleiding van de publicatie, neem contact op.

Bron: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/actueel/nieuws/2022/09/14/wijzigingsregeling-esf-2021-2027-gepubliceerd