Eerste ESF+ aanvragen ingediend en lancering ESF+ vraagbaak

3 minuten 21-12-2022, laatst bijgewerkt op 21-12-2022 15:46

De Kenniskamers is druk bezig met de afsluiting van de REACT-EU AMR projecten. Eerder dit jaar (Ministerie maakt gewijzigde regels bekend ESF REACT-EU​) werd bekend dat Uitvoering van Beleid (UvB) het subsidiepercentage van 75% werd naar 100% had verhoogd, daarnaast bood UvB de optie om de lopende projecten te verlengen tot 30 september 2022. Van deze optie hebben de meeste arbeidmarktregio's gebruik gemaakt. Dit houdt in dat de einddeclaraties van de AMR projecten uiterlijk op 31 december 2022 ingediend moeten zijn. 

Momenteel zijn de adviseurs van De Kenniskamers druk bezig met het uitvoeren van de laatste steekproeven en worden de einddeclaraties opgesteld voor een aantal klanten. Daarnaast voert UvB momenteel een van de eindcontroles bij een van onze klanten uit, waarvan de einddeclaratie eind november is ingediend door De Kenniskamers.  

Eerste ESF+ aanvragen ingediend

Naast de afronding van de ESF REACT-EU projecten, zijn de eerste aanvragen voor de nieuwe ESF+ regeling opgesteld door de adviseurs van De Kenniskamers en ingediend bij UvB. Voor de nieuwe ESF+ projecten zijn tevens de administraties opgezet, in onze speciaal conform de regeling ontwikkelde ESF Plus App. De ESF Plus App is ontwikkeld door De Kenniskamers en zal gedurende de ESF+ projecten worden ingezet ter ondersteuning van de administratie. De app zal gebruikt worden voor de begeleiding van de projecten en biedt de mogelijkheid om klanten op afstand inzage te geven in de administratie, realisatie en extraplolatie gedurende de projectperiode. 

Aanvraagtijdsvak Actieve Inclusie

De laatste ontwikkelingen rondom het aanvraagtijdvak voor sociale activering (Actieve Inclusie) ziet er naar uit dat per 1 april 2023 het aanvraagtijdvak wordt opengesteld. Voorafgaand aan dit tijdvak zal er een kennisbijeenkomst plaatsvinden waaraan de adviseurs van De Kenniskamers zullen deelnemen. De ontwikkelingen rondom het aanvraagtijdvak voor sociale activering zal terug te lezen zijn op onze website. 

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom ESF? Meld je dan aan voor onze notificaties bij ontwikkelingen rondom ESF via het formulier.

ESF+ Vraagbaak en lancering website

Begin 2023 lanceert De Kenniskamers de website ESF Plus. De website zal informatie bevatten over de regelgeving en een vraagbaak waar vraag en antwoord met betrekking tot ESF elkaar vinden. De Kenniskamers faciliteert in de mogelijkheid om kennis rondom ESF te delen. De vragen worden in behandeling genomen door de adviseurs van De Kenniskamers en betrekt hierin UvB indien dit noodzakelijk is voor het beantwoorden van de vraag. 

Als eerste betrokken worden bij de lancering van de vraagbaak? Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.